• tala_bg

Fuafuaga moli mo le potu 'ai: Fa'afefea ona fa'atulaga moli mo le potu 'ai

E taua tele le mamanu o moli potu 'ai. Muamua lava, e tatau ona tatou mafaufau i le susulu o le moli ina ia mautinoa e mafai ona tatou vaʻaia lelei meaʻai aʻo 'ai. Lona lua, o le potu 'ai o le nofoaga autu foi lea mo le taliaina o malo. O se siosiomaga malamalama lelei e mafai ona maua ai e tagata o le aiga ma malo le fiafia ma le toʻa aʻo 'ai. E le gata i lea, e tatau foi ona mafaufau i le tulaga matagofie atoa. E mananao tagata uma e fiafia i meaai suamalie i se siosiomaga matagofie.

I totonu o lenei blog, o le a matou suʻesuʻeina le faʻataʻitaʻiga o le faʻamalamalamaga o le potu 'ai ma pe faʻapefea ona e faʻaogaina le tele o moli potu 'ai e ausia ai le faʻalelei atoatoa.

mamanu moli potu 'ai 01

O Chandelier o se filifiliga lauiloa mo le faʻamalamalamaina o le potu 'ai.

mamanu moli potu 'ai 06
mamanu moli potu 'ai 02

O mea moli autu nei e masani ona maua i totonu o le potu 'ai ma e mafai ona avea ma moli moli e tasi poʻo moli faʻatasi. O le matagofie ma le lalelei o se moli e mafai ona siitia vave ai le sitaili o lau potu 'ai, ma avea ai ma nofoaga autu e faʻaalia ai le atamai ma le matagofie. Pe e te manaʻo i se moli tioata mataʻutia poʻo se mamanu faʻaonaponei, laʻititi laʻititi, o le moli saʻo e mafai ona seti le leo mo lau avanoa 'ai.

A filifilia se moli mo lau potu 'ai, e tatau ona e gauai atu i mataupu faavae nei:

1. O le moli e tatau ona i le ogatotonu o le laulau 'ai, ae le o le ogatotonu o le potu 'ai. Fuafua muamua le nofoaga o le laulau 'ai e fuafua ai le nofoaga o le moli.

mamanu moli potu 'ai 06

2. O le maualuga o le moli mai le laulau e 65-90cm. O le tele o le laulau, o le tele foi lea o le moli, ma le maualuga e tatau foi ona faateleina. O loʻo i ai se laulau i lalo ole lamepa, o lea e leai se mea e popole ai i le tuʻiina o lou ulu. O le tautau maualuga o le a faigofie ona leiloa le lagona o le faʻapotopotoina, lea e le fetaui i le fatuina o se siosiomaga. O le umi o le uaea tautau e sili atu nai lo le umi o le moli, lea e faʻaalia ai le maualuga o le fola.

3. Filifili se moli e iai le ulu molī ma le puna moli e faasaga i lalo e faapuupuu ai le va o tagata.

moli potu 'ai 04

4. O foliga atoa o le moli potu 'ai e tatau ona tutusa ma foliga o le laulau 'ai. Filifili se lamepa lapotopoto mo se laulau lapotopoto, se lamepa umi mo se laulau umi, po o se vaega o lamepa 2-3.

moli potu 'ai 02
mamanu moli potu 'ai 05

5. O le umi o le moli umi e tatau ona sili atu i le 30cm pupuu nai lo le umi o le laulau, ma o le lautele o le moli lapotopoto e tatau ona sili atu i le 1/3 poʻo le 1/2 o le lautele o le laulau lapotopoto.

moli potu 'ai 01
mamanu moli potu 'ai 04

Galuega fesoasoani a isi lamepa

O moli fa'afale o le isi lea vaega taua o le mamanu o moli potu 'ai. Faʻapipiʻi i luga o le faʻalo, o lamepa nei e maua ai le malamalama atoa e faʻamalamalamaina le potu atoa. E tusa lava pe e te filifilia mo se moli faʻalelei faʻaonapo nei poʻo se mamanu masani, o le moli faʻaalo saʻo e mafai ona fatuina se siosiomaga mafanafana ma faʻafeiloaʻi mo lau potu 'ai.

I le faaopoopo atu i moli ma moli faʻalo, o lamepa puipui e taua tele i le mamanu o le moli o le potuʻai. O nei lamepa o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le puipui e tuʻuina atu ai moli faʻapitonuʻu ma teuteuga, faʻaopoopoina se paʻi o le lalelei ma le matagofie i le avanoa. Pe e te filifilia sconces poʻo isi mea faʻapipiʻi puipui, o moli puipui saʻo e mafai ona faʻaleleia atili ai le siosiomaga o lau potu 'ai aʻo tuʻuina atu moli faʻaoga.

moli puipui puipui potu 'ai
moli laulau potu 'ai

Lamepa laulau o se isi filifiliga sili ona lelei mo le faʻamalamalamaina o le potu 'ai. Tu'u i luga o le laulau 'ai po'o le fata pa, o lamepa nei e tu'uina atu ai moli fa'apitonu'u e fa'aopoopoina ai se lagona mafanafana ma le vavalalata i le avanoa. Pe e te mana'o i se moli laulau mata'utia, matagofie po'o se mamanu fa'aonaponei, o le moli laulau sa'o e mafai ona fa'aleleia atili ai le matagofie o lou potu 'ai a'o tu'uina atu moli mo galuega.

E le gata i lea, o moli lalo o se filifiliga aoga ma lelei mo le mamanu o le moli o le potu'ai. Faʻapipiʻi i luga o le taualuga poʻo le puipui, o nei moli e faʻamalamalamaina vaega patino poʻo mea faitino, faʻaopoopo le loloto ma le tele i le avanoa. Pe e te faʻaogaina moli lalo e faʻamaonia ai galuega taulima, ata faʻataʻitaʻiga, pe naʻo le faʻatupuina o se faʻamalama faʻapipiʻi, o se filifiliga sili mo le faʻaleleia o le siosiomaga o lou potu 'ai.

moli fola o le potu 'ai

O le mea moni, o loʻo i ai isi filifiliga, e pei o moli fola, lea e sili ona matagofie pe a faʻaaogaina i vaaiga faʻapitoa.

Pe a mamanuina le moli mo lau potu 'ai, e taua le mafaufau i le tulaga matagofie ma le faʻaogaina o le avanoa. Pe e te manaʻo i se faleʻai masani, poʻo se faʻaonaponei, faʻapitoa faʻapitoa, o le mamanu saʻo o moli e mafai ona faʻaleleia ai le ambiance ma fatuina le siosiomaga lelei mo le 'ai ma faʻafiafiaga.

I le faaiuga, o le mamanu o le moli o le potu 'ai o se elemene taua i le fatuina o se avanoa faʻafeiloaʻi ma matagofie mo taumafataga ma faʻapotopotoga. E ala i le tuʻufaʻatasia o lamepa eseese o potu 'ai, e aofia ai lamepa, molī faʻalo, moli puipui, moli laulau, ma moli lalo, e mafai ona e ausia le faʻalelei atoatoa mo lau potu 'ai. Pe e te manaʻo i se sitaili masani, mataʻina poʻo se faʻaonaponei, laʻititi laʻititi, o le moli saʻo e mafai ona suia lau potu 'ai i se avanoa mataʻina ma faʻafeiloaʻi mo taimi manatua pea ma aiga ma uo.