• tala_bg

O le a le umi e fa'aola ai se moli kesi e ola i le ma'a pe a uma ona fa'atumuina?

A uma ona e fa'atau se lamepa kesi e toe fa'aaogaina, pe e te mafaufau pe o le a le umi e mafai ona tumau pe a uma ona fa'atumuina? E masani lava, o oloa masani e iai se tusi faʻatonuga, ma e tatau ona tatou faitau ma le faʻaeteete aʻo leʻi faʻaaogaina. O le tusi lesona e tatau ona i ai se faʻamatalaga i le taimi faʻaoga. Afai e te manaʻo e malamalama pe faʻapefea ona faʻatusatusa le taimi moli o se moli kesi, o le a ou tuʻuina atu ia te oe se faʻamatalaga auiliili i lalo.

Ina ia faʻatatau le umi e mafai ona faʻaaogaina ai se moli kesi, e mafai ona tatou faʻaogaina le fua faʻatatau:

Taimi fa'aoga = malosi maa (iunite: mAh) * voluma maa (iunite: volt) / malosiaga (iunite: watt)

Le isi, se'i o tatou fuafua e tusa ai ma le fua fa'atatau: mo se fa'ata'ita'iga, o le maa o le moli kesi o le 3.7v, 4000mA, ma le malosi o le moli o le 3W, o le a le umi e mafai ona fa'aaoga ai lenei moli kesi pe a uma ona fa'atumu?

Muamua, liliu le malosi o le maa i le mAh, talu ai 1mAh = 0.001Ah. O lea la 4000mAh = 4Ah.

Ona mafai lea ona tatou faʻatusatusa le taimi faʻaoga e ala i le faʻateleina o le malosi o le maa i le voltage ma vaevae i le mana:

Taimi fa'aoga = 4Ah * 3.7V / 3W = 4 * 3.7 / 3 = 4.89 itula

O le mea lea, afai o le malosi o le maa o le moli laulau o le 4000mAh, o le voluma o le maa o le 3.7V, ma le mana o le 3W, e mafai ona faʻaaogaina mo le 4.89 itula pe a uma ona faʻatumu atoa.

o se fa'atatauga fa'atatau lea. I le tulaga masani, e le mafai e le moli laulau ona galue i le maualuga o le susulu i taimi uma. Afai e fuafua e 5 itula, e mafai moni lava ona galue mo le 6 itula. O le lamepa lautele e fa'aogaina i le maa o le a otometi lava ona fa'aitiitia le susulu i le 80% o le malamalama muamua pe a uma ona galue i le maualuga maualuga mo le 4 itula. O le mea moni, e lē faigofie ona iloa i le vaai.

O le taimi galue o le moli kesi pe a uma ona faʻatumu atoa e aʻafia i mea nei:

Malosiaga maa: O le tele o le malosi o le maa, o le umi o le moli kesi o le a galue.

Numera o ta'amilosaga o le ma'a ma le fa'amalo: A'o fa'atupula'ia le aofa'i o le fa'aola ma le fa'ate'a, o le a fa'aitiitia le fa'atinoga o le maa, ma fa'aaafia ai le taimi faigaluega o le moli kesi.

Totogi ma le faʻaogaina o auala: O le faʻaaogaina o se tau e le talafeagai poʻo le le saʻo o le faʻaogaina o le auala e ono aʻafia ai le ola ma le faʻatinoga o le maa, ma afaina ai le taimi faigaluega o le moli kesi.

Le malosi ma le susulu o le lamepa laulau: O le malosi ma le susulu o le lamepa o le kesi o le a aʻafia ai le faʻaaogaina o le malosi o le maa, ma aʻafia ai le taimi faigaluega.

Ambient vevela: O le maualuga tele poʻo le maualalo o le vevela e mafai ona aʻafia ai le faʻatinoga o le maa, ma faʻalavelave ai le taimi faigaluega o le moli kesi.

I se tulaga lautele, o le taimi galue o se moli kesi pe a uma ona faʻatumu atoatoa e aʻafia i mea eseese e pei o le malosi o le maa, numera o le faʻasalaga ma le faʻamalo, le faʻaogaina ma le faʻaogaina o le auala, le mana ma le susulu o le moli kesi, ma le vevela vevela.