• tala_bg

IV, ola moli LED ma le faʻamaoni

Soifuaga o masini faaeletonika

E faigata ona faʻaalia le tau saʻo o le olaga atoa o se masini faʻaeletoroni aʻo leʻi paʻu, peitaʻi, a maeʻa ona faʻamalamalamaina le fua o le toilalo o se vaega o oloa faʻaeletoroni, o le tele o uiga o le olaga e faʻaalia ai lona faʻamaoni e mafai ona maua, e pei o le averesi o le ola. , ola fa'atuatuaina, olaga fa'ata'atiaga o le olaga, ma isi.

(1) Tulaga ola μ: e fa'atatau i le averesi o le ola o se vaega o mea tau masini eletise.

1

(2) Ola fa'atuatuaina T: e fa'atatau i le taimi faigaluega na o'o i ai pe a pa'u le fa'atuatuaina R (t) o se vaega o mea tau masini fa'aeletoroni i le y.

2

(3) Median ola: e faasino i le ola o le oloa pe a faʻatuatuaina R (t) o le a 50%.

3

(4) Uiga uiga: e faasino i le faatuatuaina o le oloa R (t) faaitiitia i

1 / e itula o le olaga.

4.2, ola LED

Afai e te le mafaufau i le toilalo o le eletise ma le taʻavale, o le ola o le LED e atagia mai i lona pala, o lona uiga, a o faagasolo le taimi, o le susulu e sili atu le pogisa ma le pogisa seia iu lava ina tape.E masani ona faauigaina e pala 30% o le taimi o lona olaga.

4.2.1 Le pala o le malamalama o le LED

Ole tele ole LED pa'epa'e e maua mai le phosphor samasama fa'avelaina e le LED lanumoana.E lua mafuaaga autu momoli LEDpala, o le tasi o le pala o le moli lanumoana lava ia, o le pala o le moli lanumoana e sili atu le vave nai lo le mumu, samasama, lanu meamata.O le isi o le pala mama o phosphors, ma le attenuation o phosphors i le vevela maualuga e matua ogaoga.

O ituaiga eseese o le LED e ese le pala o le malamalama.E masani lavagaosi LEDe mafai ona tu'uina atu se pi'opi'o fa'aletonu malamalama masani.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le piʻo malamalama o Cree i le Iunaite Setete o loʻo faʻaalia i le Ata 1.

E pei ona mafai ona vaʻaia mai le ata, o le faʻaleagaina o le malamalama o le LED e 100

Ma o lona vevela vevela, o le mea e taʻua o le vevela vevela o le afa 90

O le vevela o le taʻavale PN fesoʻotaʻiga, o le maualuga o le vevela faʻatasi o le taimi muamua

E i ai le pala o le malamalama, o lona uiga, o le puupuu o le olaga.Mai le ata 80

E pei ona mafai ona vaʻaia, afai o le vevela vevela o le 105 tikeri, o le susulu e pa'ū i le 70% o le ola na o le sefulu afe 70 Junction Tenpeature (C) 105 185 175 55 45

Itula, e 20,000 itula i le 95 tikeri, ma le vevela o le so'oga

Faʻaitiitia i le 75 tikeri, o le faʻamoemoe o le olaga e 50,000 itula, 50

4

Ata 1. Pi'o pala o le Cree's LELED

A fa'atuputeleina le vevela fa'atasi mai le 115 ° C i le 135 ° C, e fa'aitiitia le ola mai le 50,000 itula i le 20,000 itula.O pupuni pala o isi kamupani e tatau ona maua mai le uluai falegaosimea.

5

O4.2.2 O le ki i le fa'alauteleina o le ola: fa'aitiitia lona vevela fa'atasi

O le ki i le faʻaitiitia o le vevela o le soʻotaga o le i ai lea o se vevela lelei.O le vevela e gaosia e le LED e mafai ona tuʻuina atu i se taimi talafeagai.

E masani lava ona faʻapipiʻiina le LED i le meaʻai alumini, ma faʻapipiʻi le mea faʻapipiʻi alumini i luga o le vevela, pe afai e mafai ona e fuaina le vevela o le atigi vevela, ona tatau lea ona e iloa le taua o le tele o le vevela e faʻatatau i le faʻaogaina. vevela.E aofia ai le Rjc (fesoʻotaʻiga i le fale), Rcm (fale i le alumini substrate, o le mea moni, e tatau foi ona aofia ai le vevela vevela o le lomiga lolomi ata), Rms (alumi substrate i le radiator), Rsa (radiator i le ea), lea. afai lava e iai se faʻamatalaga le saʻo o le a afaina ai le saʻo o le suʻega.

Ata 3 o loʻo faʻaalia ai se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o teteʻe vevela taʻitasi mai le LED i le radiator, lea e tuʻufaʻatasia ai le tele o teteʻe vevela, ma faʻatapulaʻaina lona saʻo.O lona uiga, e sili atu le leaga o le sa'o o le fa'aiina o le vevela o le so'oga mai le fuaina o le vevela vevela.

6

O le maualuga o le vevela o uiga volt-ampere o le O LED

O Matou te iloa o le LED o se semiconductor diodes, lea, e pei o diodes uma

E iai le uiga o le volt-ampere, e iai le uiga o le vevela.O lona uiga e faapea pe a siitia le vevela, o le uiga o le volt-ampere e sui i le agavale.Ata 4 o lo'o fa'aalia ai uiga o le vevela o uiga volt-ampere a le LED.

Fa'apea o lo'o tu'uina atu le LED i lo'o tumau pea lo, o le voltage o le V1 pe a o'o i le T1 le vevela o le feso'ota'iga, ma pe a fa'atupula'ia le vevela fa'atasi i le T2, o le uiga atoa o le volt-ampere e sui i le agavale, o lo'o iai nei e le suia, ma ua avea le voltage V2.O nei eseesega voltage e lua e aveesea e le vevela e maua ai le faʻamauina o le vevela, faʻaalia i le mvic.Mo diodes silikoni masani o lenei fua fa'atatau o le vevela -2 mvic.

7

E fa'afefea ona fua le vevela o le so'oga o le LED?

O loʻo faʻapipiʻi le LED i totonu o le faʻafefe vevela ma o le taʻavale faifai pea o loʻo faʻaaogaina e avea ma eletise.I le taimi lava e tasi, o uaea e lua e fesoʻotaʻi ma le LED e tosoina i fafo.Faʻafesoʻotaʻi le mita eletise i le gaosiga (o pou lelei ma le leaga o le LED) aʻo leʻi ola le eletise, Ona ki lea o le eletise, aʻo leʻi vevela le LED, faitau vave le faitauga o le voltmeter, e tutusa. i le tau o le V1, ona faʻatali lea mo le itiiti ifo i le 1 itula, o lea ua oʻo ai i le paleni vevela, ona toe fua lea, o le voltage i pito uma e lua o le LED e tutusa ma le V2.Toese nei tau e lua e su'e ai le eseesega.Aveese i le 4mV ma e mafai ona e maua le vevela o le so'oga.O le mea moni, o le LED e tele naua le tele o faʻasologa ona tutusa lea, e le afaina, ona faia lea o le eseesega o le voltage i le tele o faʻasologa masani a le LED, ina ia vaeluaina le eseesega o le voltage i le numera o le faasologa o le LED e vaevaeina e 4mV, e mafai ona e maua lona vevela vevela.

4.3,moli LEDola faalagolago

le ola LED e mafai ona oʻo atu i le 1000000 itula?

E naʻo se maualuga maualuga lea o faʻamatalaga faʻamatalaga a le LED, o loʻo faʻaumatia nisi o tulaga tuaoi (o lona uiga, tulaga lelei) i lalo o faʻamaumauga, ma le LED i le faʻaaogaina moni o le tele o mea e aʻafia ai lona olaga,

o lo'o i ai mea nei e fa:

1, tipi

2, afifi

3, mamanu moli

4.3.1.Chip

I le faagasologa o le gaosiga o le LED, o le ola o le LED o le a afaina i le filogia o isi mea leaga ma le le atoatoa o le lattice tioata.O4.3.2.afifiina

Pe talafeagai le afifiina post-process o le LED o se tasi lea o mea taua e aafia ai le ola o moli LED.I le taimi nei, o kamupani tetele a le lalolagi e pei o le cree, lumilends, nichia ma isi tulaga maualuga o le afifiina o le LED o loʻo i ai le puipuiga pateni, o nei kamupani pe a maeʻa le faagasologa o le afifiina o manaʻoga e maualuga maualuga, ola ola ma faʻamaonia.

I le taimi nei, o le tele o atinaʻe e sili atu le faʻataʻitaʻiga o le LED pe a uma le faʻapipiʻiina o gaioiga, lea e mafai ona vaʻaia i foliga vaaia, ae o le faʻagasologa o le fausaga ma le lelei o le faagasologa e le lelei, lea e matua afaina ai le ola o le LED;

Fuafuaga fa'a'avevela vevela

Le auala sili ona puupuu o le vevela, faʻaitiitia le faʻafefe o le vevela;Faʻateleina le faʻasalalauga faʻatasi ma faʻateleina le saoasaoa o le vevela;Fuafuaga talafeagai ma le mamanu o le nofoaga e fa'amama ai le vevela;Fa'aoga lelei o le a'afiaga o le vevela.

8

4.3.3.Fuafuaga moli

Pe talafeagai le mamanu o le moli o se mataupu autu foi e aafia ai le ola o moli LED.O le mamanu talafeagai o le moli e faʻaopoopo i le faʻafeiloaʻi o isi faʻailoga o le moli, o se manaʻoga autu o le tuʻuina atu lea o le vevela e faʻapupulaina pe a faʻamalamalamaina le LED, o lona uiga, ia faʻaogaina le maualuga o le LED oloa muamua a Cree ma isi kamupani, faʻaaogaina i moli eseese. , O le ola o le LED e mafai ona fesuisuiai i le tele o taimi poʻo le tele foi o taimi.Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai faʻatauga o moli faʻapipiʻi faʻapipiʻiina i luga o le maketi (tasi 30W, 50W, 100W), ma o le vevela o nei oloa e le faʻafefe.O se taunuuga, o nisi oloa i le malamalama o le 1 i le 3 masina i luga o le malamalama toilalo o le sili atu i le 50%, o nisi oloa e faaaoga e uiga i le 0.07W o le tamai paipa eletise, aua e leai se masini dissipation vevela talafeagai, e taitai atu i le pala malamalama vave. , ma e oʻo lava i nisi faʻalauiloa faiga faʻavae i le taulaga, o faʻaiʻuga e fai ai ni tausuaga.O nei oloa e maualalo mea faʻapitoa faʻapitoa, tau maualalo ma le ola puupuu;

4.4.4.Paoa sapalai

Pe talafeagai le sapalai o le moli.O le LED o se masini ta'avale o lo'o i ai nei, pe afai e tele le fesuiaiga o le eletise, po'o le tele o le malosi o le pulupulu eletise e maualuga, o le a a'afia ai le ola o le fa'apogai moli.O le ola o le eletise lava ia e faʻalagolago lava pe talafeagai le mamanu o le eletise, ma i lalo o le faʻavae o le mamanu talafeagai o le eletise, o le ola o le eletise e faʻalagolago i le ola o vaega.

I le taimi nei, o LED e masani ona faʻaaogaina i vaega tetele e tolu:

1) Faʻaaliga: e pei o moli faʻaalia, moli, moli lapataiga, faʻaaliga faʻaaliga, ma isi.

Malamalama: moliuila, moli a le miner, moli faʻatonu, moli fesoasoani, ma isi.

3) Faʻasalalauga faʻapitoa: e pei o suʻesuʻega o meaola, phototherapy, faʻamaʻi malamalama, moli laau, ma isi.

O fa'amaufa'ailoga autu e fuaina ai le fa'atinoga o le photoelectric o le LED o lo'o fa'aalia i le Laulau 1.

Radiation \ Galuega

Fa'aaliga Fa'atinoga Malamalama Galuega Fa'avevela

tufatufaga

Fa'avevela fa'atino

 

Luminance po'o le fa'amalamalama malosi o mea faʻapitoa, faʻailoga ave ma le malosi o le malamalama

lanu lanu, mama lanu ma le umi o le galu autu o le felafolafoa'i (flux malamalama aoga), malamalama lelei (lm / W), malamalama ogatotonu, tulimanu ave, tufatufaina malosi malamalama, fa'amaopoopo lanu, lanu lanu, lanu faasino igoa malosi fa'avevela lelei, susulu lelei, fa'asalalauga malosi fa'avevela, fa'atotonugalemu galu, peak wavelength, bandwidth

i le taimi nei, unidirectional malepelepe voltage, liliu leakage le taimi nei

Photobiosafety retinal blue

tau fa'aaliga malamalama, mata latalata i le ultraviolet fa'alavelave fa'alavelave

O le a le felafoa'iga malamalama?

O le aofaʻi o le faʻamalama e le faʻapogai malamalama i le taimi o le iunite e taʻua o le flux malamalama, faʻaalia e le Φ

9

O iunite o lumens (lm)

1w (guumi 555 nm) =683lumens

Le felafolafoa'i malamalama o nisi puna malamalama masani:

Molī uila: 3W 30lm

Malamalama paepae: 75W 900lm

Lamepa felanulanua'i "TL"D 58W 5200lm

Le uiga o le malamalama e manaʻomia e le faʻamalamalamaina o le LED

E fa fua fa'atatau o moli

10

O le a le fa'amalamalamaga?

O le faʻalavelave faʻafefe i luga o le iunite o le mea faʻamalamalamaina o le faʻamalamalamaina.

Fa'ailoga e E. ln lux (lx=lm/m2)

O le fa'amalamalamaga e tuto'atasi mai le itu o lo'o tupu mai ai le fela'ua'iga malamalama i luga

11

E masani lava i totonu ma fafo tulaga fa'amalamalama

Tulaga eseese i le la i le aoauli

12

E faapefea ona fua le malamalama?O a mea e fuaina ai?

1. Punavai malamalama

2. Opaquescreen

3. Photocell

4. Ave malamalama (faataata tasi)

5. Ave malamalama (faatafa faalua)

Malosi o le malamalama: fa'atonuga su'e ata (e pei o le ata)

Fa'amalamalamaga: fa'amalama (ata)

Malamalama: mita moli (ata)

13
14

5.2, le vevela lanu ma le lanu lanu o le puna malamalama

I. Lanu vevela

O se tino uliuli masani e vevela (e pei o se filament tungsten i se moli moli), ma o le lanu o le tino uliuli e amata ona suia malie i luga o le lanu mumu - mumu mumu - moli - samasama - paʻepaʻe - lanumoana aʻo siʻitia le vevela.Pe a tutusa le lanu o le malamalama e faʻaosoina e se faʻapogai malamalama ma le lanu o se tino uliuli masani i se vevela patino, matou te taʻua le vevela atoatoa o le tino uliuli i lena taimi o le lanu lanu o le punavai malamalama.

O le vevela K o loʻo faʻaalia.Lanu faavae

E pei ona faaalia i le laulau:

Lanu vevela lagona masani:

vevela lanu

photochron

Aafiaga o le siosiomaga

Tricolor fluorescence

Sili atu i le 5000k

Pa'epa'e lanu moana malulu

Le lagona malulu

Lamepa Mercury

3300-5000k lata ane

Ogatotonu latalata i le malamalama masani

Leai se a'afiaga vaaia o le mafaufau

Fulu lanu e faavavau

3300k itiiti ifo

Pa'epa'e mafanafana ma fugala'au moli

O se lagona mafanafana

Lamepa moli quartz halogen

15

Fa'ailoga lanu

O le tikeri o le malamalama i le lanu o le mea lava ia e taʻua o le lanu lanu, o lona uiga, o le tikeri o le lanu e pei o le ola, o le malamalama e iai le lanu maualuga e sili atu i le lanu, o le lanu tatou te vaʻaia e latalata i le lanu masani, o le puna malamalama e maualalo le lanu lanu e le lelei i le toe gaosia o lanu, ma o le eseesega lanu tatou te vaʻaia e tele foi, o loʻo faʻatusalia e le faʻailoga lanu (Ra).

O le International Lighting Committee CIE e setiina le lanu lanu o le la i le 100. o le lanu lanu o ituaiga uma o punaoa malamalama e tutusa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻailoga lanu o le moli sodium maualuga o le Ra = 23, ma le faʻailoga lanu o le moli faʻafefe o le Ra = 60-90.Ole latalata ole fa'ailoga lanu ile 100, ole sili atu lea ole fa'aaliga lanu.

E pei ona fa'aalia i lalo: o a'afiaga o mea e iai fa'ailoga lanu eseese:

Fa'aaliga lanu ma fa'amalamalamaga

O le fa'ailoga lanu o le fa'apogai o le malamalama fa'atasi ai ma le fa'amalamalamaga e fa'amoemoeina ai le manino va'aia o le si'osi'omaga.O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o loʻo i ai le paleni i le va o le faʻamalamalamaina ma le faʻailoga lanu lanu: faʻamalamalamaina le ofisa ma se moli ma se faʻailoga lanu lanu Ra> 90 e sili atu nai lo le faʻamalamalamaina o le ofisa ma se moli e maualalo le lanu lanu faʻailoga (Ra <60) i totonu. tulaga o le faamalieina i ona foliga vaaia.

Ole tau ole tikeri e mafai ona faʻaititia ile sili atu ile 25%.

E tatau ona filifilia le fa'apogai malamalama ma le fa'ailoga lanu sili ona lelei ma le fa'amalamalamaga maualuga i le tele e mafai ai, ma fa'aaoga le fa'amalamalamaga talafeagai e maua ai se va'aiga lelei ma le tau maualalo o le malosi.

Aafiaga foliga.

16

Mo se fa'ata'ita'iga o le moli laulau e mafai ona toe fa'aaogaina

17

O lenei lamepa pito sili ona faʻapipiʻiina i le USB Type-C technology e maua ai se faʻaogaina vave ma le vave faʻatonuina.O se tasi o mea iloga o lenei lamepa o lona malosi 3600mAh maa, faʻamautinoa le umi o le malamalama.Faatasi ai ma se taimi faigaluega o 8-16 itula, e mafai ona e faʻalagolago ma le mautinoa i lenei moli e faʻatasi ma oe i le ao ma le po.Ma faʻafetai i le paʻi ki, fetuutuunai le susulu e fetaui ma lou manaʻo e faigofie e pei o le swipe o lou tamatamailima.O le a le setiina o matou LEDmoli laulau toe fa'aaogainaese o lona IP44 galuega tauave susu.O le taimi o le faʻapipiʻiina o se savili, e naʻo le 4-6 itula e faʻatumu atoa ai.Faʻaaogaina le faʻaogaina o le USB Type-C, e faigofie ona e molia lenei moli i masini eseese, faʻamautinoa le faʻaogaina ma le faʻaaogaina e aunoa ma se faʻalavelave.Faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le 110-200V ma le gaosiga o le 5V 1A, o lenei moli e lelei uma ma faʻalagolago.

18

Igoa o oloa:

moli laulau faleaiga

Mea:

Uamea + Alumini

Fa'aoga:

e leai se uaea toe fa'aaogaina

Punavai moli:

3W

Sui:

Pa'i faanenefu

ma'a:

3600MAH(2*1800)

Lanu:

Uuliuli, Pa'epa'e

Sitaili:

fa'aonaponei

Taimi faigaluega:

8-16itula

Le vai:

IP44

Vaega:

Laiti moli:100*380MM

Ma'a: 3600mAh

2700K 3W

IP44

Taimi e faʻasala ai: 4-6 itula

Taimi faigaluega: 8-16 itula

Suiga: pa'i ki

lnput 110-200V ma le gaosiga 5V 1A

19