• tala_bg

Talanoa e uiga i le faʻavevelaina ma le vevela o le LED

I aso nei, faʻatasi ai ma le televave o le atinaʻeina o LED, o loʻo faʻaogaina e le maualuga o le eletise le tulaga masani.I le taimi nei, o le faʻafitauli faʻapitoa faʻapitoa o le moli eletise maualuga o le faʻafefe o le vevela.Le lelei o le fa'a'ave'esea o le vevela e ta'ita'iina atu ai le mana ta'avale a le LED ma le eletise eletise.Ua avea ma se laupapa pupuu mo le atinaʻeina atili o moli LED.Le mafuaʻaga o le matua tuai o faʻapogai malamalama LED.

图片1

I le lamepa polokalame e faʻaaoga ai le faʻamalamalamaina o le malamalama o le LED, ona o le faʻaogaina o le malamalama o loʻo galue i se eletise maualalo (VF = 3.2V), tulaga maualuga o loʻo galue nei (IF = 300-700mA), o lea e matua ogaoga ai le vevela.O le avanoa o lamepa masani e vaapiapi, ma e faigata i le radiator o le vaega laiti ona fa'aulu vave atu le vevela.E ui lava i le vaetamaina o le tele o faiga malulu, o taunuuga e le faamalieina, avea moli moli o le LED o se faafitauli e aunoa ma se fofo.

 

I le taimi nei, a maeʻa ona faʻaosoina le faʻamalamalamaina o le moli, 20% -30% o le eletise eletise ua liua i le malosi malamalama, ma e tusa ma le 70% o le eletise eletise ua liua i le malosi o le vevela.O le mea lea, o le tekinolosi autu o le mamanu fausaga moli LED e auina atu i fafo le tele o le malosi vevela i se taimi vave e mafai ai.O le malosi o le vevela e manaʻomia ona faʻaumatia e ala i le faʻafefe o le vevela, faʻafefe vevela ma le vevela vevela.

 

Sei o tatou iloiloina po o le a le mafuaʻaga e tupu ai le vevela faʻatasi o le LED:

 

1. O le lelei i totonu o le lua e le maualuga.Pe a tuʻufaʻatasia le eletise ma le pu, e le mafai ona gaosia le photon 100%, lea e masani ona faʻaitiitia ai le fua o le toe faʻaleleia o le PN ona o le "leakage o loʻo i ai nei".Ole leakage taimi nei ole voltage ole malosi ole vaega lea.O lona uiga, e liua i le vevela, ae o lenei vaega e le o nofoia le vaega autu, aua o le lelei o photons i totonu ua latalata ile 90%.

2. E leai se tasi o photons e gaosia i totonu e mafai ona fana i fafo o le pu, ma o se vaega o le mafuaaga autu e mafua ai ona liua lenei mea i le malosi o le vevela o lenei mea, ua taʻua o le quantum efficiency i fafo, e na o le 30%, o le tele o ia mea ua liua i. vevela.

图片3

 

O le mea lea, o le vevela vevela o se mea taua e aʻafia ai le malosi o moli o moli LED.O le vevela vevela e mafai ona foia ai le faʻafitauli o le faʻafefe o le vevela o lamepa LED maualalo, ae le mafai e le vevela vevela ona foia le faʻafitauli o le vevela o moli maualuga.

 

fofo fa'amalulu LED:

 

 

O le faʻafefe o le vevela o le Led e masani lava ona amata mai i itu e lua: o le faʻafefe o le vevela o le taʻavale Led i luma ma le maeʻa o le afifi ma le vevela o le moli taʻitaʻia.Led dissipation vevela vevela e masani lava ona fesoʻotaʻi ma le substrate ma le faagasologa o le filifilia o le matagaluega, ona o soʻo se LED e mafai ona faia se moli, o le mea lea o le vevela e gaosia e le puʻe LED e iu lava ina salalau i le ea e ala i le fale moli.Afai e le lelei le faʻafefe o le vevela, o le a laʻititi le vevela o le vaʻa LED, o lea afai e faʻaputuina le vevela, o le a faʻateleina le vevela o le fesoʻotaʻiga, ma afai e galue i le vevela maualuga mo se taimi umi, o le a faapuupuuina vave le ola.

图片2

 

I se tulaga lautele, e mafai ona vaevaeina radiators i le cooling malosi ma cooling passive e tusa ai ma le auala e aveesea ai le vevela mai le radiator.Passive dissipation vevela o le faalenatura dissipate le vevela o le puna vevela LED puna malamalama i le ea e ala i le goto vevela, ma le aafiaga dissipation o le vevela e faʻatusatusa i le tele o le faʻafefe o le vevela. O le faʻamafanafanaga faʻamalosi e ave faʻamalosi le vevela emitted e le vevela e ala i se masini malulu e pei o se ili.O loʻo faʻaalia i le maualuga o le vevela o le vevela ma le laʻititi laʻititi o le masini.O le faʻamafanafanaga faʻamalosi e mafai ona vaevaeina i le malulu o le ea, faʻafefe vai, faʻafefe o le paipa vevela, faʻamafanafana semiconductor, vailaʻau faʻamaʻi ma isi.

E masani lava, o radiators masani ea malulu e tatau ona filifilia masani le uamea e fai ma mea o le radiator.O le mea lea, i le tala faasolopito o le atinaʻeina o radiators, o mea nei na faʻaalia foi: radiators alumini mama, radiators apamemea mama, ma tekinolosi tuʻufaʻatasia apamemea-alumini.

 

O le faʻamalamalamaga atoa o le LED e maualalo, o lea e maualuga ai le vevela faʻatasi, ma faʻapuupuu ai le ola.Ina ia faʻaumiina le ola ma faʻaitiitia le vevela o le sooga, e tatau ona gauai atu i le faʻafitauli o le faʻafefe o le vevela.